Megyéspüspökünk látogatott el hozzánk 2016. április 10-én első alkalommal látogatta meg a tornai egyházközséget Mons. Dr. Stanislav Stolárik megyéspüspök, akit gyakorlatilag egy évvel ezelőtt, 2015. március 21-én neveztek ki rozsnyói püspöknek. Az egyházközség már nagyon készült a püspök úr látogatására.
Lelkipásztori látogatásának célja a tornai plébánia megismerése, ill. a nemrég felújított sekrestye megáldása volt. A püspök úr megtekintette a műemlék templomot, a sekrestye alatti készülőfélben lévő urnatemetőt, a templom körüli ásatásokat és örömmel nyugtázta, hogy az utóbbi évek folyamán jelentős felújítási munkálatokat végeztek el a templomban és a környezetében. A főpásztor nagyra értékelte azt is, hogy a legutóbbi plébániafelújítás alkalmával a tornai hívek méltó lakhelyet biztosítottak lelkipásztoruk részére.
A pozitív benyomás kialakításában nagy szerepet kapott az ünnepi  szentmise, ahol az imádkozó közösség főpásztorával találkozhatott.
A szentmise előtt Dr. Juhász Attila plébános köszöntötte a becses vendéget és elmondta, hogy a sekrestye felújításához két évvel ezelőtt kezdtek, miután a templom szentélyét hét évig tartó restaurálás után használatba vették. Előbb régészeti feltárás következett, majd a sekrestye alatti kriptát a Műemlékvédelmi Hivatal felügyelete mellett helyreállították, amit aztán a sekrestye teljes körű felújítása követett.
Megyéspüspökünk látogatott el hozzánk A püspök úr megköszönte a hívek áldozatkészségét és a plébánosuk munkáját, valamint mindenkit arra buzdított, hogy ezután a sok felújítás után helyezzenek hangsúlyt a lelki építkezésre is. Az ünnepi szentmisén többek között részt vettek Ján Dudič, spirituális atya vezetésével a kassai papnevelő intézet 4. osztályának kispapjai is, akik a szentmisén asszisztáltak.
A mise után a gazdasági tanács tagjaival a plébánián találkozott a főpásztor. Végül a püspök úr azzal búcsúzott a helybeliektől, hogy örömmel jött Tornára, ahol jól érezte magát és reméli, hogy hamarosan visszatérhet.

Kategória: Hírek

| RSS csatorna a bejegyzés hozzászólásaihoz

Hozzászólás nincs engedélyezve

Kapcsolódó bejegyzések: