Megjelent a Boldogasszony VII. évf. 9. száma, amely csak nyomtatott formában olvasható. A szám tartalmából:
- A Szűzanya tiszteletére végzett kivilágítás
- Megemlékezés a II. világháború áldozatairól
- Az újkori szenvedélybetegekért imádkoztak
- Sekrestye javítás
- Jubilate koncert
- Mohler Károly emléke
- A templom és a község mennyei pártfogója
- Elhunyt Vladimír Filo nyugalmazott püspök
- Egynapos kirándulás a ministránsok részére
- A Szőttes fellépése
- Vasárnapi koncert
- A debreceni Kuckó Művésztanya előadása
- Hagyományos nyári kézműves gyermektábor
- Sohasem gondoltam, hogy ilyen sokáig élek
- Két éve zárták be az tornaújfalusi iskolát
- A hónap szentje: Aranyszájú Szent János
- Híres búcsújáróhelyek: Makkosmária
- Az egyházról szóló katolikus tanítás, IV. rész
- Népdalaink nyomában, kedvenc imám, hirdetések és miserend

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Sekrestye javítás

Dobos Attila vállalkozó augusztus 17-án hozzákezdett a sekrestye felújításához. Ennek első lépése a sekrestye alatti kripta helyreállítása, mivel ott a jövőben urnatemetőt szeretnének kialakítani. A kassai Műemlékvédelmi Hivatal munkatársai látogatást tettek a helyszínen, akik meg voltak elégedve a elkészített tervekkel és az eddig elvégzett munkával.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Ebben az évben szombati napra esett Nagyboldogasszony ünnepe. Délelőtt folyamán ünnepi misét tartottak, este pedig a hívek otthonuk ablakait világították ki a mennybe fölvett Boldogasszony tiszteletére. A plébániatemplom búcsúját, vasárnap, augusztus 16-án tartották, amelynek főcelebránsa és szónoka Ft. Ferenc Károly c. esperes, szendrői plébános volt.
Károly atya elmondta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást és örömmel jött Tornára, templomunkban ugyanis már több ízben megfordult. A búcsúi ünnepi szentmise – a hagyományokhoz híven – körmenettel zárult.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Augusztus 10 és 14 között ismét megszerveztük a Kormányhivatal támogatásával hagyományos nyári gyermektáborunkat. A hét folyamán a résztvevők rengeteg népdalt, népi játékot tanulhattak meg, majd a tarisznyakészítésben mutathatták meg kézügyességüket. A táborban készíthettek gyertyatartókat, vázákat, majd agyagból formálhatták meg a szebbnél szebb érméket. Idén sem maradhatott el a kirándulás. Egy nap a Szádelői völgybe sétáltunk fel, majd Kassán megtekintettük a Szent Erzsébet dómot. A hét ismét sportnappal zárult, ahol a gyerekek ügyességi feladatokban jeleskedhettek. VE

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Augusztus 13-án, Dr. Juhász Attila plébános egynapos kirándulásra hívta meg a ministránsokat, hogy ezzel is köszönetét fejezze ki nekik egész évben kifejtett szolgálatukért. Felkeresték a miskolci Pannon tenger múzeumot, ahol érdekes és interaktív módon tanulhattak vidékünk őskori történetéről és geológiai viszonyairól, valamint megtekintették a múzeum képtárát. A komoly program mellett azonban szórakozásra is volt alkalmuk: jártak a tapolcai bob pályán és megnéztek egy háromdimenziós mozifilmet is. Köszönet illeti mindazokat, akik támogatták a ministránsok kirándulását.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve