Boldogasszony, 2015. November, VII.évfolyam, 11. szám Megjelent a Boldogasszony VII. évf. 11. száma, amely csak nyomtatott formában olvasható. A szám tartalmából:
- Szeretetteljes emlékezéssel járjuk a temetőket
- Krompasky Tünde hitoktatónőnk kitüntetése
- Szentkúton jártunk
- Őszi családi klub
- Óvodások hálaadása
- Szent Erzsébet nővérei
- Újra kiszolgáltatták a betegek szentségét
- Őszi hálaadás a betakarított termésért
- Előadás a ligetfalui tömegmészárlásról
- Új autót kaptak a tornai önkéntes tűzoltókú
- Rózsafüzért imádkoztak a világ békéjéért
- Szádvár – a Bebek család utolsó vára, 1. rész
- Zarándoklat a kaukázusi kincsek nyomában
- A hónap szentje: Árpádházi Szent Erzsébet
- Híres búcsújáróhelyek: Röjtökmuzsaj
- A szentekről és Máriáról szóló katolikus tanítás
- Népdalaink nyomában, Olvasónk verse, hirdetések és miserend

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Újra kiszolgáltatták a betegek szentségét A hagyományoknak megfelelően október hónap folyamán Dr. Juhász Attila plébános ebben az évben is kiszolgáltatta a betegek kenetének szentségét. A tornai és a tornaújfalui plébánia hat templomában összesen 131 idős és beteg hívő találkozhatott szentségi módon a gyógyító Krisztussal.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Szent Erzsébet nővérei

Szent Erzsébet nővérei Október harmadik hétvégéjén a plébánia vendégül látott három nővért Sárospatakról, akik Szent Erzsébet nővéreinek kongregációjához tartoznak. A nővérek nem voltak ismeretlenek a hívek előtt, hiszen két évvel ezelőtt, a tornai plébánia Sárospatakra szervezett kirándulást, amikor az ő rendházukat is felkeresték. A mindig vidám nővérek szombat este rózsafüzért imádkoztak a hívekkel és részt vettek az előesti szentmisén Bódvavendégiben, majd Tornán a bérmálkozásra készülő fiatalokkal találkoztak. Vasárnap délelőtt Ájban, Udvarnokon és Tornán nemcsak énekeltek a szentmiséken, hanem rövid tanúságot is tettek szerzetesi hivatásukról. Délután a nyugdíjas otthonban a tornai híveknek alkalmuk volt a nővéreket közelebbről is megismerni.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Őszi hálaadás a betakarított termésért

Október hónap folyamán három templomunkban tartottunk termény betakarítási hálaadást: Szádudvarnokon és Tornán október 11-én. Szádudvarnokon elhelyezték a gyerekek által készített termésképeket is a templomban. Juhász Attila atya minden alkalommal elmondta, hogy a templomba hozott különböző termések arra hívják fel figyelmünket, hogy szüntelenül ápolni kell magunkban a Gondviselő Isten iránti hálás lelkületet.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve 

Szentkúton jártunk

Szentkúton jártunk

Október 4-én, egy verőfényes őszi vasárnapon tartották nemzeti kegyhelyünkön a Magyarok Nagyasszonya búcsút, amelyre ebben az évben is elzarándokoltunk. Tornáról egy autóbusz, Szádudvarnokról pedig egy kisbusz szállította a híveket a közelmúltban teljesen felújított kegyhelyre, de olyanok is voltak, akik személyautóval csatlakoztak a búcsúsokhoz. A nagymise főcelebránsa Ft. Kálmán Pellegrin ferences atya, a kegyhely igazgatója volt, míg a szentbeszédet Mons. Dr. Keresztes Szilárd nyugalmazott görög katolikus püspök mondta.

Kategória: Hírek Hozzászólás nincs engedélyezve